Gastenboek


  Gastenboek

  Hier kunt u een bericht achterlaten van allerlei aard.

  Meestal wordt uw bericht dezelfde dag nog geplaatst.Nieuwste berichten staan hier onder.

Rechts ziet u de oudereberichten.

Bericht 873

Zondag 24 mei 2020

Naam: Peter Dicker

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Op 16 januari 1945 overleed mijn opa Gerardus Lokin, 51 jaar, ter hoogte van de hoofdingang naar Paleis het Loo als gevolg van een beschieting door geallieerde vliegtuigen. Hij zat op dat moment in de cabine van een truck van het Rode Kruis, op weg van Laren (N.H.) naar Apeldoorn. Al jaren probeer ik bij de geschiedenis, zoals die in mijn familie werd verteld, feiten te vinden. Maar behalve een graf en een bidprentje vind ik niets. Zelfs geen krantenbericht dat naar de luchtaanval verwijst. Wie kan mijn helpen?

Bericht 872

Dinsdag 19 mei 2020

Naam: Wim van de Vrugt

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Mijn grootvader had in de vorige eeuw een fietsenfabriek(je) in Oene (gemeente Epe) en zijn fietsen hadden een balhoofdplaatje met opschrift “W. v.d. Vrugt Oener Rijwielfabriek”. Dat zoek ik al jaren. Heeft iemand tips? Ik ben benieuwd.


Bericht 871

Dinsdag 12 mei 2020

Naam: Wilma Boon

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Wie heeft mijn lieve moeder en/of haar vader, moeder, broer en zus gekend? Ze woonde in 1945 nog op de Oude Beekbergerweg 175-2 in Beekbergen met haar moeder, broer en zusje. Haar vader was al in 1941 overleden. Op 16 april 1945 is er een bom op hun huis gevallen, waarbij mijn oma en oom direct dood waren. Mijn moeder (Roelie Zwerus) en haar zusje (Hennie) waren de enige overlevenden.

Wie heeft info, foto s, ansichten of wat dan ook over mijn familie? Of over de straat en woning? De namen van de familie: mijn moeder Roelie Zwerus destijds 18 jaar, haar broer Gerrit-jan, haar zusje Hennie Zwerus, destijds 3 jaar, haar vader Gerrit-Jan Zwerus. Wie weet iets, of weet wie hun buren waren/zijn op nr 173?. Wie weet van het ongeluk een halve dag voor de bevrijding van Beekbergen? Dit onverwerkbare trauma heeft op het hele leven van mijn moeder tot aan haar overlijden in 2006, maar ook op ons leven als haar kinderen een enorm verdrietige impact gehad. Het houdt mij als haar dochter , nu 55 jr enorm bezig. Ik hoop dat iemand dit leest en iets weet of weet waar ik kan zoeken, met name om dit verdriet via mijn moeder te kunnen verwerken en te begrijpen wat er gebeurd is en welke omgeving zij leefde. Alvast dank.

Bericht 870

Maandag 4 mei 2020

Naam: Piet Willeboordse

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Bijna 3 weken geleden (16 april, bericht 868) heb ik oproep gedaan in het gastenboek voor foto's van Kanaal Zuid", m.n. van het buurtje van/rond de huizen 77 t/m 85. Tot nu toe heeft slechts één iemand gereageerd met veel algemene foto's van Kanaal Zuid, maar niets van mijn buurtje.

Mijn oproep in het Gastenboek ging vergezeld met een foto van huis/boerderijtje nr.77 aan Kanaal Zuid uit "van Spoorbrug naar Bockershoeve" blz. 19, een uitgave van VOA. Omdat de foto nogal klein en niet zo scherp is, is mijn vraag of VOA het origineel nog heeft en of ik die dan digitaal kan krijgen. Als ik het goed gezien heb heeft VOA op hun site geen foto's van genoemd buurtje. Ook de beeldbank van CODA niet. Ik hoop dat iemand van het fotoarchief van VOA de moeite wil nemen om naar mijn vraag te kijken.

Mochten er toch wel foto's zijn van het buurtje (tegenover de vroegere Edese Beton Centrale) dan hoor ik dat natuurlijk graag. Bij voorbaat mijn dank.

Met vriendelijke groet, Piet Willeboordse Gruttersdreef 526, Apeldoorn.

Bericht 869

Zaterdag 2 mei 2020

Naam: Wil Knollema

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Wat en leuke foto s van de Sterrenlaan. Ik herinner me nog goed de bakkerij en winkel van Bertus Gerritsen. Je kon er altijd terecht ook na winkelsluiting. Je kwam dan bij hun in de woonkamer.

Met vriendelijke groet, Wil Knollema.

Bericht 868

Donderdag 16 april 2020

Naam: Piet Willeboordse

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Hoe zag mijn buurtje eruit vóór 1970? Ik zoek foto's van huizen en/of hun buurtje die vóór 1970 aan Kanaal Zuid stonden (oostzijde met name de nummers 77 t/m 85). Vóór 1970 zijn ze allemaal gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouwwijk De Maten.

Aan de overkant van het kanaal (westzijde) stond in de jaren 60 de Edese Betoncentrale. De betoncentrale is rond 1975 gesloopt om plaats te maken voor de huidige winkels zoals Jysk en Leen Bakker. In de jaren 80 is daar ook een fietsbrug over het kanaal gebouwd. Op de plaats van één van de genoemde huizen woon ik nu.

Op de beeldbank van CODA (gemeente Apeldoorn) komt alleen het huis nr.79 voor. En op beeldbank van de Vereniging Oud Apeldoorn geen enkele. Echter in het boekje "van Spoorbrug naar Bockershoeve" blz. 19 staat bijgaand fotootje van het gezin dat woonde op Kanaal Zuid nr. 77. Is dit de familie van der Haar? Via Facebook "Je bent een Apeldoorner als.." heb ik op 1 okt 2019 al wat info verkregen over het buurtje, o.a. van de familie Hendriks en van der Haar, echter geen foto's. Volgens het Ericaboekje 1963 (is adressenboekje) zouden op de nrs 77, 79, 83 en 85 resp de familie van der Haar, Hendriks, Kwappenberg en van Essen gewoond hebben. Wie van de genoemde families heeft foto's van het buurtje uit de jaren 50 of 60 voor mij? Bij voorbaat mijn dank.

Bericht 867

Zondag 12 april 2020

Naam: Peter Ansems

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Ik verzorg 2 x per jaar de Nieuwsbrief van Wenum Wiesel en neem hier altijd een verhaal in op wat betrekking heeft op de geschiedenis van de buurtschap. Graag wil ik een artikel schrijven over Huize Vrijland aan de Elburgerweg . Natuurlijk weet ik dat er een geloofsgemeenschap in heeft gewoond maar wie bouwde dit huis ? Waarom, waarvoor, wanneer etc. Wie helpt mij op weg ?

Bericht 866

Vrijdag 10 april 2020

Naam: Frans Hessels

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Beste mensen. Bij mij zijn twéé exemplaren bezorgd van het boekje "Oud Apeldoorn actueel" 75 jaar vrijheid. Wie mist er een of heeft er geen gekregen?

Bericht 865

Vrijdag 10 april 2020

DHR.

Naam: Dhr. Aloys Melenhorst

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Het is een monument, het bundeltje verhalen over de oorlog in Oud Apeldoorn Actueel van april 2020.

Ik ben in 1937 geboren aan de Molenstraat. Al lezende voelde ik mij verbonden met de vertellers uit Lieren, de Kartonweg, Sumatralaan, Trekweg en al die andere oer-Apeldoornse straten en herkende alle verhalen. Dank aan de redactie voor dit initiatief.

Bericht 864

Donderdag 9 april 2020

Naam: Dhr. a.kamphuis

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: ik zoek gegevens van jan kamphuis zijn naam komt voor op het monument gestorven idie slachtoffers uit apeldoon wie weet meer

Bericht 863

Naam: Mw. Sille

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Hallo, Ik ben voor een vriendin bezig met stamboom onderzoek. Ik ben al een aardig eind gekomen met onder andere de website wiewaswie.nl, maar nu loop ik vast. Weet iemand meer informatie of waar ik meer informatie kan vinden? Het gaat om "Jan Goosens tot Hoogh Soeren" (ca. 1659 - ?) Hij was getrouwd met Jentje Gerrits (ca. 1657 - ?), waarschijnlijk in 1684, in Apeldoorn. De spelling van de namen verschilt wel eens, en ook de geboortedata wijken soms af. Alvast vriendelijk bedankt!

Bericht 862

Zondag 5 april 2020

DHR. Naam: Schotman

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Ik heb via via gehoord dat er in uw blad een artikel heeft gestaan over de woning Deventerstraat 158 Apeldoorn. Onder andere dat het onder architectuur gebouwd zou zijn en bewoond door Joodse mensen. Ik zou graag iets meer weten over de geschiedenis van dit huis. Wie kan mij helpen?

Groet Herman Schotman

Bericht 861

Naam: Mw. M. v.d. Jagt-Dragt

E-mailadres: KLIK HIER

Bericht: Mijn vraag is : was er in 1929 een politieschool in Apeldoorn? Graag zou ik daar wat meer over willen weten, Alvast bedankt voor het zoeken en opsturen van informatie. Hartelijke groeten Marijke van der Jagt-Dragt.