Berichten 121-140

Bericht 121

Woensdag 13 mei 2009 at 12:26 am.

Naam: Herman Nijhuis

E-Mail Adres: klik hier

Voor een vriend van mij, Bennie of te wel Ben Rasing, tegenwoordig woonachtig in Frankrijk, ben ik op zoek naar Lydia, die in 1952 in dezelfde klas,een opleiding volgde in de Juliana apotheek te Apeldoorn. Ben deed de analistenopleiding. Lydia chemi-drogist.
Volgens Ben, die zich helaas niet meer haar achternaam herinnerd moet ze nu ca. 73 jaar oud zijn. Ben is nu 76 jaar en heeft helaas geen internetaansluiting, vandaar dat deze oproep door ondergetekende wordt geplaatst.
Mogelijk woonde Lydia in Zutphen of Deventer.
Graag zou Bernard, zo hij nu genoemd wordt, nog eens in contact komen met Lydia !
Ben weet nog wel dat de docent Boerboom heette.
MvG,
Herman Nijhuis

Bericht 122

Vrijdag 12 juni 2009 at 10:18 am.

Naam: M.H. van Alphen

E-Mail Adres: klik hier

Geachte dames, heren,

de laatste tijd kijk ik steeds meer op sites als deze, omdat ik meer en meer ge nteresseerd ben geraakt in hoe Apeldoorn zich heeft ontwikkeld vanaf ongeveer mijn geboortejaar (1974) en nu. Leuk om te zien zijn ook de foto's van voor die tijd. Zelf ben ik een geboren en getogen Apeldoorner. Eigenlijk ben ik nog op zoek naar een forse luchtfoto van Apeldoorn van rond 1974. Iets eerder of later mag uiteraard ook.

Met vriendelijke groet,

Marcel v. Alphen

Bericht 123

Vrijdag 12 juni 2009 at 11:19 pm.

Naam: Chris van der Ark

E-Mail Adres:

Bericht 124

Dinsdag 16 juni 2009 at 9:11 am.

Naam: M.H. van Alphen

E-Mail Adres: marcelvanalphen74@gmail.com

Herstellen: marcelvanalphen74@gmail.com (dus zonder "19"), moet het juiste emailadres zijn.

Met vriendelijke groet,
Marcel v. Alphen

Bericht 125

Zondag 21 juni 2009 at 8:49 pm.

Beste VOA vrienden.onder nr.93 van het gastenboek vinden jullie een oproep van mij omtrent de verblijfplaats van Eddy Engberink. Wel hij is gevonden en via een nieuw VOA lid en via het bericht van Bert Nijkamp in onze onvolprezen tijdschrift Apeldoorn Actueel van Juni werd ik gebeld door Jan Lievestro dat de gezochte een zwager van hem was en had ik de door mij verloren schaap dus snel gevonden. Eddy Engberink heeft nogal door de wereld gezworven maar is weer terug in Nederland en is woonachtig in Grave. Met een Hartelijke dank voor de verleende medewerking aan Bert Nijkamp en Jan Lievestro groet ik jullie allemaal. Tot slot nog een hartelijk dank aan onze Webmasters,

Jurry Hulzebos

Bericht 126

Woensdag 24 juni 2009 at 1:11 am.

Naam: Bert Nijkamp

E-Mail Adres: klik hier

Uit meerdere reacties blijkt dat mijn rubriek "Opsporing verzocht" in het VOA-tijdschrift zinvol is en zijn vruchten afwerpt. Niet iedereen beschikt immers over internet. Daar wordt niet altijd over nagedacht. Ik heb veel respect voor ouderen die het hebben aangedurfd om zich deze nieuwe vorm van communicatie eigen te maken. Heel fijn dat de, bijna 15 jarige, Vereniging Oud Apeldoorn daar een steentje aan mag bijdragen want ondanks dat "Oud" blijven wij jong van geest.

Bericht 127

Woensdag 24 juni 2009 at 10:38 pm.

Naam: Karel Tamboer

E-Mail Adres: Klik hier

In "Oud Apeldoorn Actueel" van juni 2009 wordt een foto afgebeeld van het huis op de hoek van de Soerenseweg Badhuisweg met de vraag daar iets meer over te vertellen.
De personen op de foto zeggen me niets maar ik ben ook nog jong... van 1940. Wat ik wel kan vertellen:
In de eind jaren '40 en 50-er jaren was hier de rijwielzaak van Damstee gevestigd. Wij liepen daar dagelijks langs van de Sumatralaan naar de Berg en Bosch school. Het aardige was dat er heel lang een draad gespannen was vanaf de gevel van de winkel naar de punt van het driehoekige tuintje dat de splitsing van Soerenseweg en Badhuisweg markeerde. Over deze draad reed een heel klein mannetje op een fietsje heen en weer. Helemaal naar de punt en dan weer naar de gevel en zo maar door. Fascinerend om te zien en je moest heel goed kijken om er achter te komen hoe dit mogelijk was.
Wat was er aan de hand? Aan de kant van de gevel werd de draad met een mechaniekje iets omhoog en dan weer iets naar beneden bewogen. Het fietsertje reed zo telkens vanzelf 'van de berg af'.

Bericht 128

Maandag 6 juli 2009 at 11:34 pm.

Naam: L. FRaanje

E-Mail Adres: klik hier

Geachte mevrouw/heer,
U heeft het in uw rubriek "Verhalen van vroeger" over Dorus de bananenkoning en dat hij in 1943 is overleden.
Op de foto zie ik de mij bekende Teun Banaan, die vootr zover mij bekend nog zeker in de jaren 60 in Barneveld op de markt zijn bananen aan de man/vrouw wist te brengen.
Volgens mij zit er ergens iets fout. Ik heb nog een recente kleurenfoto uit die tijd in Barneveld. En... het is exact dezelfde man als op uw foto's.
Wie o wie weet hier het rechte van???

Met vriendelijke groeten,
Louis Fraanje, Lunteren

Bericht 129

Dinsdag 7 juli 2009 at 8:24 pm.

Naam: Drs R.B.F.Beyl

E-Mail Adres: klik hier

wat aardig m dit allemaal weer te zien , ben er geboren en in geen dertig jaar geweest , prachtig!!zoek ook nog vanalles zoals een aantal straten die niet vermeldt worden ,mooi initiatief!

Bericht 130

Dinsdag 7 juli 2009 at 8:41 pm.

Naam: Drs R.B.F.Beyl

E-Mail Adres: klik hier

Ben op zoek naar informatie over de Familie van Buuren aan de uchelseweg (Jeanette)en foto,s van de Velderslanen, de Fam Hoff tuteinnoltheniuslaanevenals de Zutphensestraat, wie kan mij verder helpen

Bericht 132

Zondag 12 juli 2009 at 8:46 pm.

Name: Jurry Hulzebos

E-Mail Adres: klik hier

H.H.Webmasters Hartelijk dank voor het snelle plaatsen van bericht nr.114
maar deze mag verwijderd worden want deze isopgelonaar alle tevredenheid dankzij alle medewerking.Het gastenboek lost veel op.Met een hartelijke groet en tot een volgende keer.JURRY.

Bericht 133

Zondag 12 juli 2009 at 10:32 pm.

Naam: arend schreuder

E-Mail Adres: klik hier

Een kennis van me huurt een kamer aan de sprengenweg 14 . Hij is erg geinteresseerd in de geschiedenis van het pand. Ik weet dat het pand een rol heeft gespeeld in de oorlog als oa" gewestelijk centrum der sabotage"en dat de bewoner ene g.vd. dool was, die een brandstoffenhandel bestierde.
Kan iemand mij nog meer informatie geven of verwijzen naar literatuur over dit pand? Ik meen wel eens een foto en een artikel gezien te hebben in een boek.

Bericht 134

Zaterdag 18 juli 2009 at 8:29 pm.

Naam: m.struikenkamp

E-Mail Adres: klik hier

Graag zou ik met mensen in contact komen ,die mij iets meer kunnen vertellen over mijn groot ouders Johan struikenkamp en zijn vrouw gewoont hebbende laatst aan de oude hofstraat met voor zich nog de oude grif (water) ,voor heen hebben ze ook nog een cafe en kruidenniers winkel in Uggelen gehad dit moet zo ongeveer in het begin van de jaren 1900 zijn geweest ,de broer van mijn vader Marius struikenkamp ome willem haalde kolen destijds uit de trein wagons met paard en wagen misschien zijn er mensen die mijn hier nog iets over kunnen mededelen alvast erg bedankt m.vr gr m.struikenkamp Tel 0499 395010 Best Nrd BR

Bericht 135

Dinsdag 21 juli 2009 at 8:33 am.

Naam: M.struikenkamp

E-Mail Adres: klik hier

Best 21 07 2009 Goede dag hier bij plaats ik een bericht van gezocht ,is er iemand die weet of er in de buurt van de welgelegen brug vroeger ook een molen heeft gestaan of elders langs het apeldoorns kanaal bij een brug daar ik in het bezit ben van een schildersstuk met op de achtergrond een vierkante toren graag u bericht hier over m.vr gr.

Bericht 136

Donderdag 23 juli 2009 at 6:41 am.

Naam: m.struikenkamp

E-Mail Adres: klik hier

Donderdag 23 juni 2009 Vanuit Best wil ik de heer A hazelaar hartelijk danken voor de snelle reactie op mijn bericht van gezocht ,over de vraag weet iemand of er bij de welgelegen brug of in de buurt vroeger een molen heeft gestaan ,nou het klopt precies m.vr gr mstruikenkamp.

Bericht 137

Zondag 2 augustus 2009 at 9:59 pm.

Naam: Albert Roodink

E-Mail Adres: klik hier

Ik heb een vraagje bij de foto in de Asselsestraat 214 staat bakfietsen verhuur
G.J. Roodink met dubbel O.
Maar bij de foto staat vader Rodink met 1 O
Klopt dit.
Mijn opa heten ook G.J. Roodink en is in Apeldoorn geboren op 16 september 1885
Hoe zit dit!!!!!!!!!!!

mvg Albert Roodink

De zoon van de fietsenmaker Rodink vertelde mij dat er in de familie ook discussie over is geweest hoe dit nu zit. Vermoedelijk zijn er 2 oo's geschreven omdat het toendertijd de spelling was (bv. groote). Op de rekeningen stond toendertijd wel gewoon Rodink. En dat is ook altijd de naam geweest van de familie.
Martin Huisman

Bericht 138

Zondag 16 augustus 2009 at 7:26 pm.

Naam: arend schreuder

E-Mail Adres: klik hier

als kind van 1 jaar ben ik in 1950 naar apeldoorn verhuisd, omdat mijn vader werd benoemd tot direkteur van het jongensinstituut "nieuw-veldzicht"aan de
amersfoortseweg naast de julianatoren. Wij hebben hier ongeveer 3 jaar gewoond, maar zelf kan ik me er weinig van herinneren. Ben nog wel in bezit van enkele foto's. Kan iemand mij meer inlichtingen verschaffen? Bij voorbaat dank

Bericht 139

Maandag 17 augustus 2009 at 10:35 pm.

Naam: P.Beek

E-Mail Adres: klik hier
Wie heeft er, als personeelslid of anderszins,vanaf 29-11-1939 op Apeldoornsche Bosch gewerkt/gewoond tot aan de wegvoering op 20-1-1943?
Ik zoek personen die mijn familielid Jacob Beek,uit Amsterdam(10-2-1885/25-1-1943 Auschwitz)hebben gekend,hij zat vanaf 1935 in het A.C.Wertheimhuis in Amsterdam(Plantage Parklaan 15)
Graag uw reactie,zoek ook fotos/documenten van/over hem, alvast dank voor een reactie.

Bericht 140

Donderdag 27 augustus 2009 19:25u

Naam: R. Jansen-Witteveen

E-Mail Adres: klik hier

Met veel plezier heb ik enkele jaargangen "0ud Apeldoorn Actueel"gelezen, aan mij uitgeleend door een goede kennis. Daarna bracht ik een bezoek aan jullie interessante en verzorgde website.
Als rasechte Apeldoornse, al 53 jaar gehuwd met een geboren Teugenaar, gaf dit de doorslag om me nu eindelijk maar eens op te geven als lid van de Vereniging Oud Apeldoorn, hetgeen ik dus zojuist heb gedaan.

Wilt u foto's beschikbaar stellen?

- Mail ons op foto@verenigingoudapeldoorn.nl

- Maak gebruik van ons handig upload-tool

Geef een zoekwoord in

________________________________________

________________________________________

Webmaster:

Secretariaat VOA:

Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn

________________________________________