Berichten 221-240

Bericht 221

Zaterdag 25 september, 2010 at 19:27u.

Naam: Ine Nijland

E-Mail Adres: klik hier

De zaak van Simon Noach aan de Stationsstraat werd in de volksmond
"Goedkope Simon"genoemd.
Dat zullen vele van U nog wel weten.
Vr. gr. van Ine Nijland-Meijer.

Bericht 222

Vrijdag 8 oktober 2010 20:11u.

Naam: Pierre Geelen

E-Mail Adres: klik hier

In 1916 bouwde mijn vader uit het Midden-Limburgse dorp Neer in Apeldoorn twee 10 meter hoge ronde fabrieksschoorstenen voor Dhr. P. Mulder. Het is mij niet bekend wat voor bedrijf of instelling het betrof maar het is aannemelijk dat de schoorstenen behoorde bij een stoomketel en een bijbehorende stoommachine van een industri ele onderneming dan wel bij een verwarmingsketel van een openbaar gebouw. De schoorstenen en bijbehorende gebouw(en) zijn naar een ontwerp van het toenmalige Apeldoorns architectenbureau Tiethoff & De Bruijn. Is er iemand die mij op weg kan helpen uit te zoeken waar en bij welke onderneming/instelling deze schoorstenen gestaan moeten hebben.
Pierre Geelen, Aerdenhout. Tel. 023 5245836

Bericht 223

Maandag 1 november 2010 12:49u.

Naam: J Brinkhof

E-Mail Adres: klik hier

graag zou ik foto's willen hebben die gemaakt zijn bij de brand van de voormalige st Jozefstichting in Apeldoorn .Datum ombekend bij mij .

Bericht 224

Donderdag 4 november, 2010 15:50u.

Nama: Ton Zwaan

E-Mail Adres: klik hier

Ik heb rond de begin jaren 1950 als "bleekneusje uit het westen" zo'n 6 weken gelogeerd bij de familie (ten?) Pas in Apeldoorn om wat aan te sterken na de oorlog. Ik kan mij niet zo veel herinneren, maar ik weet nog wel dat de familie woonde in een vrijstaand huisje aan het eind van een korte doodlopende (zand-zij) weg, niet ver van de Holthuizerweg en een wasserij. De naam van de weg weet ik helaas niet meer en ik heb de weg ook later niet meer kunnen terugvinden. De familie Pas had een dochter Lammie Pas, die nu wellicht achter in de 70 zou moeten zijn. Ik zou graag wat meer informatie willen hebben over de plek waar ik destijds geweest ben en indien mogelijk iets over de familie (ten?) Pas. Mocht iemand mij daarbij kunnen helpen dan stel ik dat zeer op prijs.
Met vriendelijke groet,
Ton Zwaan

Bericht 225

Woensdag 10 november 2010 14:54u.

Naam: Ton Zwaan

E-Mail Adres: klik hier

Mede dankzij mijn oproep in het Gastenboek om de familie Pas te vinden - waar ik als "bleekneusje" begin jaren 50 heb gelogeerd - kan ik u mededelen dat ik inmiddels contact heb gehad met de dochter van de familie en leuke herinneringen heb kunnen ophalen.
Een ieder die hieraan heeft meegewerkt, hartelijk bedankt.
Met vriendelijke groet,
Ton Zwaan

Bericht 226

Donderdag 25 november, 2010 14:26u.

Naam: H.W.Meijnders

E-Mail Adres: klik hier

Op verzoek van een vriend van mij,de Hr Wout Capel in Hoofddorp,doe ik onderzoek naar zijn voorvaderen de familie Capel in Loenen,Beekbergen en
Apeldoorn, De Eerste was Peter Hendricks Capel,waard van de Herberg In de Capel in Loenen ca 1670. Na veel gegevens uit de archieven o.a. de papiermolens, kwam ik o.a. de de Herberg tegen nu geheten Den Eikenboom in Loenen. ,begin 1800 gesticht door de Gebr. Capel.,later verkocht aan de fam.Hagen. In vele tijdschriften,boeken enz is er steeds sprake van Gebr.Capel,maar welke ?
Ik heb contact opgenomen met de huidige eigenaren,maar nooit antwoord onvangen. Ook contact met de Hist.Ver. De Marke heeft geen resultaat opgeleverd. Wel een ontvangstbevesting van de secretaresse,maar ook de afd. genealogie heeft niets van zich laten horen.
Nu kwam ik uw gastenboek tegen en ook de foto van hetbewuste herberg/cafe.
Ik ben benieuwd of u mij de weg kan wijzen of wellicht zelf over de gegevens beschikt. Ik ben zelf bijna 82 jaar,dus zoveel tijd heb ik niet meer.
Met vriendelijke groet en alvast bedankt
H.W.Meijnders,Kloosplantsoen 147,2985 SE Ridderkerk

Bericht 227

Maandag 6 december, 2010 15:58u

Naam: Joop Masselink

E-Mail Addres: klik hier

Ik ben nog steeds op zoek naar foto's en verhalen van allerlei winkeltjes in de Nieuwe Enk. o.a. Snoepwinkel Looyen aan de Soerenseweg, Bakkerij
Oostenrijk, Kapper Slink, Winkeltjes aan de Sumatralaan, Tuinier v.d.Wal, en
Gegevens van het Buurtkerkje Rehoboth.
m.vr.gr. Joop Masselink

Bericht 228

Zaterdag 22 januari 2011

Naam: jan den besten

E-Mail Adres: klik hier

beste mensen,
een opmerking bij een foto. de foto van oudijzerhandel de Groot is niet van 1960, maar minimaal van 1966 of 67, getuige het kenteken 34-56-BA van de volkswagen 1600 tl, BA was volgens mij van 1966.
leuke site, trouwens,
hartelijke groet,
jan den besten

Bericht 229

Zaterdag 22 januari 2011.

Naam: henk schoeman

E-Mail Adres: klik hier

Hoi allemaal,ik zoek al jaren naar foto's van dat transportbedrijf hafkamp, deze was gevestigd aan de piet joubertstraat tegen over de ats school.
Dit bedrijf had maar een paar wagens een bedford met neus een bedford zonder neus en een theems, maar ook hadden ze een aanhanger, de kleuren was blauw, op de site staat 1 foto van dat bedrijf ,maar er zal waarschijnelijk meer foto's van zijn,wie kan mij helpen aub.
Bvd en ik kijk er naar uit.

Bericht 230

Zaterdag 22 januari 2011.

Naam: Ine Nijland-Meijer

E-Mail Adres: klik hier

Naast Bervoets mode (richting Paslaan) was vroeger een boekwinkeltje.
Daar is een tante door haar neef vermoord.
Wie kan me daar het fijne van vertellen??

Vriendelijke groeten Ine.

Bericht 231

Zaterdag 22 januari 2011.

Naam: f.j.v.essen

E-Mail Adres: klik hier

Mijnheer Matenboer,

Ik ben opzoek naar foto,s cd''s etc. over het spoorlijntje t.hv. de Celesbeslaan.
Veel mensen die ik spreek wil wel eens zien hoe dat vroeger was.

met vr. gr.
f.j.v.essen Kon. Lodewijklaan 49, 7314 as apeldoorn

Bericht 232

Zondag 23 januari, 2011.

Naam: W. Jansen

E-Mail Adres: klik hier

Voor de webmaster: de telling van de berichten springt van 229 naar 330 (driehonderdertig) en niet naar 230 (tweehonderddertig). Beide berichten zijn van 22 januari 2011. Ra, ra, .......

Bedankt voor de melding, de nummering is hersteld.
Martin Huisman

Bericht 233

Vrijdag 28 januari, 2011.

Naam: Jan Pruis

E-Mail Adres: klik hier

Dag allemaal!

Zou iemand mij meer kunnen vertellen over het gezin van herkomst van Louis Terwel? Louis werd geboren op 3 augustus 1935 en overleed op 15 november 1966 aan de gevolgen van een verkeersongeluk op 5 november van datzelfde jaar. Op dat moment was hij woonachtig aan de Kromme Velderslaan 34 in Apeldoorn (tegenwoordig Woudhuis).
Louis was getrouwd met H.L. Nijkamp en werkte bij wasserij Kwak aan de Duuringlaan in Ugchelen (later werd dit 'De Hoop' en tenslotte 'Hokatex') Ook schijnt hij regelmatig op enigerlei wijze betrokken te zijn gweest bij de kermis in Apeldoorn (e.o.?)
Voorzover ik weet zijn de na Louis geboren broertjes en zijn zusje(s?) al in hun baby/kindertijd overleden.
Iemand dacht zich echter te herinneren dat Louis nog een oudere broer heeft; deze zou in elk geval een tijdlang (jaren zeventig/tachtig?) de Evangelische gemeente 'Woord en Daad' bezocht hebben. Als de goede man nog leeft zou hij ergens tussen de 76 en 80 jaar oud moeten zijn.
Kan iemand mij meer vertellen over deze oudere broer van Louis?
Wat ik verder weet is dat Louis' vader Jan heette en zijn moeder Cornelia Donk. Louis' vader werd op 29 maart 1900 als vondeling aangegeven bij de burgerlijke stand in Apeldoorn en wel door Peter Terwel (echtgenoot van Theodora Jansen. Nu we het hier toch over hebben: Wat hield dit 'als vondeling' aangeven eigenlijk in? Dat de ouders een vondeling adopteerden of dat zij het tegelijk met de geboorte-aangifte als vondeling afstonden?

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! Vooral wat betreft de oudere broer van Louis!

Alvast hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,
Jan Pruis

Bericht 234

Maandag 31 januari, 2011

Naam: jantien blanken

E-Mail Adres: klik hier

Ik ben werkzaam binnen GGNET voor een collega die afscheid neemt en al 40 jaar werkzaam is binnen onze instelling ben ik op zoek naar fotoos en evt oud beeld materiaal , hoopte dit te kunnen vinden via de expositie die onlangs is geweest echter kan hier nergens geen informatie over vinden wie kan mij helpen

Graag even contact opnemen met Herman Laferte, coördinator van ons archief archief@verenigingoudapeldoorn.nl

Bericht 235

Donderdag 3 februari, 2011 at 9:01 pm.

Naam: Ben Regter

E-Mail Adres: klik hier

bericht 333
Ik heb wel een Peter Terwel van de Krome Velderslaan gekend,ben er ook thuis geweest,dit was in de jaren 50..Waarom weet ik niet,hij was een bekende van mijn vader die van oorsprong van de kermis komt.Peter slachte wel eens een konijntje voor ons,ik weet ook niet of hij daar woonde of dat we bij zijn schoonzuster/schoondochter was, en dat moet dan de vrouw van Lois geweest zijn.
Groetjes,
Ben Regter

Bericht 236

Vrijdag 4 februari, 2011

Naam: Ben Regter

E-Mail Adres: klik hier

bericht 100,
Hallo,
Geen fotos, alleen dat de petroleumman een familielid is, zover ik weet, een neef of achterneef van mijn vader is.
We hadden ook nog een vis boer Regter,zover mij bekend een broer van de olieman Klaas? een veel voorkomende naam in de familie Regter. De familie Regter stamt voor het grooste deel uit Edam en omgeving.
Meer informatie op mijn web site bij Myheritage Regter web site.
Vriendelijke groeten,
Ben RegterBericht 237

Zaterdag 5 februari, 2011 at 10:07 pm.

Naam: Gert Hofsink

E-Mail Adres: klik hier

we zijn bezig met het schrijven we een boek over enkele 'bewoners' van de oude begraafplaatsen van voormalig psychiatrisch ziekenhuis Veldwijk te Ermelo.
Er liggen bekende mensen, zoals Willemina van Gogh, Marie Mensing en Gonne van Uildriks. Maar ook minder bekende mensen die tóch een interessant leven hebben geleid. Voor Apeldoorners is in het bijzonder dr. C. Vermeulen ADzn, die ruim dertig jaar huisarts is geweest in Apeldoorn en na zijn pensionering geneesheer-directeur van Veldwijk werd.
We beschrijven de levensgeschiedenissen van zo'n 10-12 mensen, zowel patient als personeel.

We zijn een weblog gestart om iedereen de gelegenheid te geven om de voortgang van ons boek te kunnen volgen.
Er is wat druk op ons gelegd nadat is besloten dat het eerste exemplaar van het boek 23 maart wordt uitgereikt aan...., nee dat houden we nog geheim.

De weblog is te volgen op: http://begraafplaatsveldwijk.wordpress.com en
ook via twitter @ghofsink

Bericht 238

Maandag 7 februari, 2011

In verband met het samenstellen van een expositie is het bestuur van de Vereniging Oud Apeldoorn op zoek naar gegevens die betrekking hebben op de voormalige paardenrenbaan in de vroegere buurt Kerschoten. Men maakte daar zelfs gebruik van een tribune die later is gekocht door de Utrechtse voetbalvereniging Elinkwijk. Mogelijk is het de tribune die later ook gebruikt is door de voetbalvereniging CSV Apeldoorn die voetbalde aan de Kerschotenseweg. . Wie wat kan vertellen, kan dit doen bij de redactie van ons tijdschrift Oud Apeldoorn Actueel. E-mail: P.Otterloo@tele2.nl. Alvast dank voor de moeite.Bericht 239

Zaterdag 12 februari

Naam: H van de Vlag

E-Mail Adres: klik hier

Complimenten voor uw site, maar Malkenschoten heette voor 1957 naar mijn bescheiden mening " Rodeofarm" .
Verder niets dan lof!

Vriendelijke groeten
H v/d Vlag.

Bericht 240

Zaterdag 12 februari

Name: Ferry Reurink

E-Mail Adres: klik hier

Een voorvader van mij, Johannes van Laar uit Zevenhuizen, heeft volgens familieverhalen eind 19e en/of begin 20e eeuw op een houtzagerij gewerkt aan het Kanaal (Zuid). Mogelijk was dit in de buurt van de Ericaweg/Wormense brug.
Ook heb ik eens gehoord dat de houtzagerij bij een brand verloren is gegaan.

Kan iemand mij vertellen om welke houtzagerij dit zou kunnen gaan?

Ferry Reurink
f.reurink@chello.nl


Wilt u foto's beschikbaar stellen?

- Mail ons op foto@verenigingoudapeldoorn.nl

- Maak gebruik van ons handig upload-tool

Geef een zoekwoord in

________________________________________

________________________________________

Webmaster:

Secretariaat VOA:

Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn

________________________________________