Berichten 761-780

Bericht 761

Maandag 11 december 2017
Naam: Eric van Maanen
Emailadres: klik hier

Al sinds de 80-er jaren houd ik me hobbymatig bezig met het goederenvervoer per spoor in Nederland. Heel veel is in de afgelopen 30 jaar verdwenen.
Op dit moment houd ik me bezig met het beschrijven van spooraansluitingen in div. plaatsen in het gehele land. Welke bedrijven hadden ooit een spooraansluiting. Veel is terug te vinden in periodieken en via internet.
Zo ook m.b.t. de vroegere spooraansluitingen in Apeldoorn.

Hieronder vindt u een sporenplan van Apeldoorn, wat de situatie in 1985 aangeeft. Remeha, Weweler en Hugenholtz waren toen nog voorzien van een spooraansluiting (aan de VSM-lijn naar Dieren). Alle anderen waren al verdwenen.

Van Remeha en Weweler is genoeg terug te vinden op internet. Van Hugenholtz kan ik echter in het geheel niets vinden. Op uw website "Vereniging Oud Apeldoorn" kom ik wel tegen dat Hugenholtz een brandstoffenhandelaar was.
Ik zou daarom graag willen weten of de NV Hugenholtz met spooraansluiting een brandstoffenhandelaar was? Of is dit een ander bedrijf geweest?

De eventueel verstrekte informatie is geheel voor privé-doeleinden bestemd!
Ik hoop op een reactie, alvast mijn dank hiervoor!

Met vriendelijke groet,
Eric van Maanen,
Schiedam.

Bericht 762

Dinsdag 12 december 2017
Naam: S.vn Oene
Emailadres: klik hier

Bericht: Naar mijn weten had Van Gelder Papier ook een spoor aansluiting.

Bericht 763

Woensdag 13 december 2017
Naam: dhr. Oelemans
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik zoek informatie over de familieSteven Jansen vroeger wonende aan de heeckerenseweg 18 in ugchelen hij was getrouwd met Adriana Kool weduwe van Derk Jan Oelemans. Met Vrgr. W. Oelemans

Bericht 764

Woensdag 13 december 2017
Naam: M. Struikenkamp
Emailadres: klik hier

Bericht: Gezocht.
Oude buurt vriendjes van de 1e Johannesstraat Gerard en Hennie Schieveen schuin tegen over Bennie Mouw.

Met vriendelijke groet.
Marius Struikenkamp.

Bericht 765

Vrijdag 22 december 2017
H van Uffelen
Emailadres: klik hier

Bericht: In de jaren 50 schaatsten wij in de winter vaak op de Kayersdijksloot(liep langs de Kayersdijk).
Als kind heb ik mij daar erg vermaakt.
Heeft iemand daar misschien nog foto's van?
Vriendelijke groet

Bericht 766

Maandag 8 januari 2018
F.F. Onderstal
Emailadres: klik hier

Bericht: Wij zijn op zoek naar een foto van ons huis aan de eerste Wormenseweg 71 .
Wat wij van verhalen horen is dat het vroeger een cigaretten winkel was .
Het enige wat wij kunnen vinden is maar klein stukje van ons huis op de foto dat is een foto van de bevrijding Apeldoorn aan de vinkenlaan.

Bericht 767

Donderdag 11 januari 2018
Naam: Jos Jansen
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar gegevens van Jilles van Soest. Hij zou in de jaren 60 in Apeldoorn Pension Aurora gedreven hebben. Volgens zeggen had hij 2 dochters.

Bericht 768

Maandag 22 januari 2018
Naam: Chris van der Ark
Emailadres: klik hier

Tot midden jaren 50 heeft aan de Spoorlaan een rijtje woningen gestaan die bekend stonden als de 8 zaligheden (Spoorlaan 33 47, de huisjes in het midden van de foto) zij waren gelegen tussen het terrein van de Plaatijzerindustrie en kolenboer Buitenhuis, wie kan mij daar meer over vertellen en/of heeft daar foto"s van ? Toen ik in de Spoorlaan kwam wonen stonden ze er nog maar dat heb ik niet bewust meegemaakt. Ook andere info en fotomateriaal uit die buurt is van harte welkom. m.v.g. Chris.

Bericht 769

Zondag 11 februari 2018
Naam: Frits Jurri n
Emailadres: klik hier

Bericht: Wie kan mij meer vertellen over het vroege werkkamp "de Kuil" en locatie momenteel is daar gevestigd de zorginstelling "De Horeb". Het is gelegen aan de Kuiltjesweg 55 in Beekbergen. Per 1 april a.s. gaat deze instelling sluiten en is het totaal onduidelijk wat er met deze locatie gaat gebeuren. Wat ik weet, het heeft gediend in de jaren "30 voor jeugdige werklozen. Tijdens de 2e wereldoorlog zou het kamp huisvesting hebben geboden aan kinderen van NSB ouders. Op de locatie is ook aanwezig een "pingoru ne" dit is een kwel die ontstaan rond heuvel en kwamen in Nederland voor vanaf 13.000 jaar geleden en zijn beschermd. Op dit terrein zijn ook voorwerpen gevonden uit de Romeinse tijd o.a. speerpunten.

Bericht 770

Zondag 18 februari 2018
Naam: Dhr. Jonkers
Emailadres: klik hier

Bericht: Mijn vader heeft in het verleden via zijn werk, hij was bedrijfsleider van een speelgoedwinkel in Steenwijk, contact gehad met de eigenaars van speelgoedwinkel Bimbo destijds aan de Nieuwstraat. Dit is eind jaren 70, begin jaren 80 geweest zijn. Echter weet hij niet meer hoe de eigenaars heten. En hij wil dit zo graag weten. Kunt u mij daarin verder helpen?

Ronald Jonkers
Magistratenveld 110
Apeldoorn

Bericht 771

Donderdag 22 februari 2018
Maak een keuze: Dhr
Naam: Dhr. Degeling
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar informatie over deze persoon:

Johannes de Vries, geboren 18/6/1869 te Franeker. In 1896 gaat hij van Amerongen naar Oosthuizen, waar hij schoolmeester is. Op 30/6/1910 vertrekt hij naar Apeldoorn.

Bericht 772

Donderdag 22 februari 2018
Naam: Gert Hulleman
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik heb bij het opruimen van de zolder een aantal boeken en boekjes gevonden over Apeldoorn, waarmee ik iemand misschien een plezier kan doen. Ik ben geboren en opgegroeid in de Dopplerstraat (Otterlaan), maar woon al sinds 1975 met heel veel plezier in Woerden en nu in Zegveld.
De boeken die ik aan de liefhebber wil geven zijn:

  • 'n Göpse Gelderse Reussies van Heremen Bomhof.

  • Herinnerings-Album gewijd aan de bevrijding van Apeldoorn 17 april 1945.

  • Marktzicht: Straathandel in Apeldoorn in de 19e en 20e eeuw.

  • Proat-Mä-Toe van E.Dijkkamp.

  • Van Appoldro tot Apeldoorn, het bedrijvige centrum van Gelderland.

  • Apeldoornboek 1 en 2 losbladig lichtgroen boek A4.

Liefhebbers kunnen via email contact opnemen.

Bericht 773

Vrijdag 23 februari 2018
Naam: Paul Stalenburg
Emailadres: klik hier

Bericht: Tijdens één van de rommelmarkten bij de Goede Herderkerk in Apeldoorn vond ik in een mapje een aantal foto's van een orkest, dat, als ik het goed gelezen heb, speelde uit muziek met de naam 'Singing Brass'.
Op de achterkant van de foto's stond onder andere vermeld: "FREEK KEUKEN 18/12/02". Dit is vermoedelijk de naam van degene die de foto's heeft gemaakt, respectievelijk de datum waarop de foto's zijn afgedrukt.
Zou het kunnen zijn dat dit een orkest is (geweest) van één van de kazernes in Apeldoorn? Mag ik die vraag bij de Vereniging Oud Apeldoorn neerleggen? Ik zal de foto's voorlopig goed bewaren.

Met vriendelijke groet,
Paul Stalenburg
Achterlandseweg 27312 ED Apeldoorn
Tel. 055-3555851

Het orkest in actie.

Het orkest in actie.

Bericht 774

Maandag 26 februari 2018
Naam: Ella van Haeringen
Emailadres: klik hier

Hoi! Hebben jullie wellicht een oude foto van bakkerij Spijker in Apeldoorn, of een idee waar ik op zoek kan gaan? De bakkerij was gevestigd op de hoek van de Asselsestraat 133 met de Brinkhorstweg. Het zou voor mijn moeder en mij heel veel betekenen. Bedankt alvast voor uw reply.
Hartelijke groet, Ella Van Haeringen

Het mailadres van Ella van Haeringen is: ella_ravensberg@hotmail.com

Bericht 775

Vrijdag 2 maart 2018
Naam: Aloys Melenhorst
Emailadres: klik hier

Bericht: In de zoekhoek tref ik op plaatje 4 de naam Van Pallandt. Ik heb een foto van een boerderij aan de Woudhuizerweg en die boerderij heet Pallandts hoeve. Mijn bed-overgrootvader was van af de bouw in 1825 "Spiekerboer" en mijn over-grootmoeder is daar in 1837 geboren. Ik vraag mij af of er naast baron Tutein Nolthenius , aan de Zutphensestraat zijde, er nog een baron op de Woudhuizen woonde, maar dan aan de kant van de Veenhuizerweg.
Mijn overgrootmoeder heette Aleida Bloem.
Weet iemand er iets over te vertellen?

Woudhuizerweg 71

Woudhuizerweg 71

Huidige situatie. Foto: Aloys Melenhorst

Woudhuizerweg 71

Woudhuizerweg 71

± 1910-1920. Boerderij Pallandts hoeve. Archief: Aloys Melenhorst.

Bericht 776

Maandag 5 maart 2018
Naam: Dhr. J.Bokkers
Emailadres: KLIK HIER

Bericht: Goedendag. Voor een kennis ben ik op zoek naar informatie over haar voorouders. Het gaat om Gerard Borgers enWilhelmina van Oort. Hij was lompenboer en stierf begin jaren '60 op 45 jarige leeftijd. Zij was de helft van een tweeling. Voor de rest is er niets bekend. Wie kan me helpen en heeft meer informatie over wie ze waren en eventueel wie hun voorouders waren. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet, J. Bokkers

Bericht 777

Maandag 5 maart 2018
Naam: Aloys Melenhorst
Emailadres: a.melenhorst3@upcmail.nl

Bericht: Baron F.J.W. van Pallandt, geb.1825 kasteel Rosendaal, afgebeeld op een plaquette dat is aangetroffen in een pand aan de Statiosstraat in Apeldoorn, kan heel goed eigenaar geweest zijn van van de boerderij aan de Woudhuizerweg.
Zie bericht 775.

Bericht 778

Zondag 25 maart 2018
Naam: Dhr. rijkelt beumer
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik werd door mijn broer geattendeerd op deze site. Leuk om zoveel weer terug te zien. Ik denk dat ik nog wel wat plaatjes heb die er bij passen. Misschien ook wel wat leuke verhaaltjes, maar dat laat ik over aan de wijsheid van de redactie.
Ter info: wij woonden in boerderij Wapenrust, aan de Deventerstraat bij de Tol.

Bericht 779

Dinsdag 3 april 2018
Naam: Aloys Melenhorst
Emailadres: klik hier

Bericht: Rijkelt Beumer, wat leuk jou langs deze weg te ontmoeten. Van jouw ouders leerde ik auto rijden en haalde ik mijn rijbewijs. Toen zij nog een boerderij hadden waren wij, buurkinderen, op het erf altijd welkom.
Groet van Aloys Melenhorst.

Bericht 780

Dinsdag 3 april 2018
Naam: Mevr. van kampen
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar Rinus de Beer een vriend van mijn man.mMjn man woonde aan de kon. Lodewijklaan en hij aan de Berg en Bosweg .
Later is Rinus verhuist naar Zutphen .
Mijn man heeft het heel vaak over de streken die samen werden uitgehaald .
Hoop wat te horen .
Groetjes Kannie van Kampen

Wilt u foto's beschikbaar stellen?

- Mail ons op foto@verenigingoudapeldoorn.nl

- Maak gebruik van ons handig upload-tool

Geef een zoekwoord in

________________________________________

________________________________________

Webmaster:

Secretariaat VOA:

Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn

________________________________________