Berichten 81-100

Bericht 81

Dinsdag 11 november 2008 at 8:43 pm.
Naam: e.stapper van polen
E-Mail Adres: klik hier

wie heeft er voor mij een foto van oud apeldoorn in de sneeuw. liefst van soerenseweg ,hoogakkerlaan.groenweg badhuisweg ik zou er erg blij mee zijn alvast bedankt e stapper van polen

Bericht 82

Maandag 24 november 2008 at 4:52 pm.
Naam: Henk Roeloffzen
E-Mail Adres: klik hier

Beste apeldoorntjes,
Met veel plezier en emotie lees ik alle berichten over het toendertijd "dorp" Apeldoorn. Erg jammer dat Apeldoorn zoveel veranderd is want het was toen echt een dorp en iedereen kende elkaar en men was altijd klaar om voor het een of ander te doen of te helpen. Tijdens mijn jeugt ging ik nog wel eens naar opa en oma in Apeldoon (dat was een feest!) die in de Rosariumstraat woonde. Opa (1881-1958) die bakker was en oma waren reeds oud en ook mijn overgrootvader (1850-1938) iwas in Apeldoorn geboren en gestorven. Mijn vader (1918-1991) heeft zijn jeugt ook in het dorp doorgebracht totdat hij was opgepikt door de duitsers en naar Dortmund is gestuurt om te werken..Toch heeft hij nog wel eens met veel moeite over die periode gepraat. (o.a. de Grebbeberg (?), aanslag van de trein met mitutie bij het station, hakken van bomen in de straat voor de kachel, ondergrondse activiteiten etc.
.Ik heb erg veel gelangstelling voor fotos en informatie van de toendertijdse Rosariumstraat waar ik een onvergetelijke herrinering van heb.
Bij voorbaat, hartelijke dank..

Henk Roeloffzen,
20 avenue du repos,
94270 le Krelin-Bbicêtre,
Frankrijk.

Bericht 83

Woensdag 26 november 2008 at 8:45 pm.
Naam: Arno van Kampen
E-Mail Adres: klik hier

Vandaag weer eens even op jullie prachtige site rondgesnuffeld, en ik moet zeggen dat het er nog stees erg gelikt uit ziet, mijn complimenten daarvoor!

Ga zeker door, want hier hebben Apeldoorners wat aan!

Groetjes, Arno van Kampen

Bericht 84

Donderdag 27 november 2008 at 3:13 pm.
Name: G. Mulder
E-Mail Adres: klik hier

L.s.,
Ik ben op zoek naar foto's jaren 50-60 van de Zutphensestraat waar mijn grootouders woonden. (vlakbij het spoor) Mijn grootvader, Dirk Rijken, had een Brandstoffenhandel aan de Ossenveldweg. Informatie is welkom.

Bericht 85

Woensdag 3 december 2008 at 5:34 pm.
Naam: A.J.Disberg
E-Mail Adres: klik hier

De Stichting Dwangarbeiders Apeldoorn 1940-1945, is op zoek naar verhalen en foto's uit de oorlogsjaren 1944 en 1945. Met name die verhalen die betrekking hebben over de in 1944 gehouden deportaties ( 02-10-1944 en 02-12-1944).

Wij zullen de verhalen en foto's verwerken en nadien zullen ze worden opgeslagen in hetzij de CODA , of worden afgegeven aan de VOA.
De foto's en verhalen worden op deze manier dus bewaard voor het nageslacht.

Mocht u tijdens een zolderopruiming iets vinden over de oorlog, denk dan aan ons, m.a.w. gooi dus niets weg.

Heel hartelijk dank.

P.s ; U kunt mij mailen via klik hier en ik zal dan een afspraak met u maken.

w.g
A.J.Disberg, Hoge Dries 163, 7335 AL te Apeldoorn, voorzitter van de Stichting Dwangarbeiders Apeldoorn 1940-1945.

Bericht 86

Woensdag 3 december 2008 at 5:42 pm.
Naam: A.J.Disberg
E-Mail Adres: klik hier

Wie kan ons helpen bij een onderzoek naar de heer A.G.Kamps.

Op welke school was hij onderwijzer?
Waar woonde hij in 1944?
Hoe is hij opgepakt?
Hoe kwam hij terug ?

(zie hieronder het verzoek van zijn zoon F.Kamps uit Amersfoort, aan onze Stichting).

"Mijn vader, A(nthonius).G(erardus). Kamps, geboren 3 april 1918 in Delft, woonde in 1944 in Apeldoorn als onderwijzer. Over de oorlog heeft hij altijd gezwegen hoewel er wel een vehaal rondging over deportatie en een beschoten trein. Ook mijn moeder heeft, ook na het overlijden van mijn vader in 1973, nooit iets verteld over wat er met mijn vader is gebeurt in de tweede wereldoorlog.

Na het overlijden van mijn moeder in 1992 blijkt er een brief gestuurd te zijn door een vriend van mijn ouders, de heer Herman Zengering. Daarin refereerde hij aan een transport in december 1944. Hij schreef: ' Het spijt me nog altijd dat je vader, nadat we beiden in december 1944 waren getransporteerd naar Duitsland en na een barre tocht naar Kilder in die nacht niet met me mee durfde vluchten, en nadien een vreselijke winter en voorjaar bij de moffen moest doormaken. Na de oorlog ontmoette ik hem eindelijk weer, geheel onderkomen. Maar gelukkig herstelde hij zich, ... '.

Graag uw reactie naar de Stichting Dwangarbeiders Apeldoorn 1940-1945, Hoge Dries 163, 7335 AL te Apeldoorn of via de e-mail; klik hier

Hartelijk dank.
w.g A.J.Disberg, voorzitter St Dwangarbeiders Apeldoorn 1940-1945.

Bericht 87

Zondag 7 december 2008 at 1:20 pm.
Naam: A.Veldhoen
E-Mail Adres: klik hier

Doordat ik werkzaam ben in het Seminarie zoek ik van alles van het Klein Seminarie aan de Arnhemseweg het is nu dus Politieacademie voorheen L.S.O.P daarvoor P.V.I .
Zoek dus foto's en verhalen van de Priesterschool waar ook de SS en de Canadezen gebruik van hebben gemaakt.
Wie kan mij helpen aan namen die er iets te maken hebben gehad met het Seminarie.

Bericht 87b

Zondag 14 december 2008 at 3:31 pm.
Naam: Willy Verbruggen-Jansen
E-Mail Adres: klik hier

Lieve mensen,

allen gezegende kerstdagen en een heel voorspoedig en gelukkig 2009 gewenst.
De vereniging ook alle goeds en veel groei gewenst en bedankt voor alle informatie via de prachtige website en ons "krantje".
Ik kijk alweer uit naar het volgende exemplaar.

Hartelijke groeten,
Willy Verbruggen-Jansen

Bericht 87c

Dinsdag 16 december 2008 at 1:27 am.
Naam: Koos de Mink
E-Mail Adres: klik hier
Via een teenage vriend van me..Tom Cornelisse, waarmee ik altijd contact heb gehouden en ook wederzijds bezocht hebben,,, ontvang ik..alhoewel altijd wat later diverse "boekjes: "Oud ApeldoornActueel"
Ik ben een oud-(nu letterlijk) Apeldoorner geboren in 1939 in de Gunninglaan...verhuisd op 15 jarige leeftijd naar de Genistalaan...Na mijn school en Militaire dienst en korte job bij Philips in Amsterdam ben ik in 1963 naar Australia ge-emigreerd... sinds 1999 gepensioeneerd en woon ten zuiden van Brisbane in Queensland.
Hierbij wilde ik U laten weten dat ik het van Tom Cornelisse ERG apprecieer dat hij mij dit gezellige blaadje zo af en toe stuurd... gelijkertijd met een jaarkalender van het "mannenkoor Belcanto"
Tom, ook hebbende gewoond in de Gunninglaan.... woont nog steeds in de "Parel van de Veluwe"....
Ik kijk altijd vol verwachting uit naar zijn volgende simpatieke manier om mij onze ouwe woonplaats niet te vergeten.
Groetjes vanuit "DownUnder" Koos de Mink

Bericht 88

Donderdag 25 december 2008
Naam: Jelle Reitsma
E-mailadres: klik hier

Enkele dagen geleden kreeg ik uit Canada een fotootje van veldgraven van o.a. luitenant Reardon, die op 14 april 1945 sneuvelde in Apeldoorn. Zijn naam staat vermeld op de plaquette op de gevel van de villa Laag Buurlo, het huis waarin hij om het leven kwam. Ik weet zeker dat hij eerst is begraven op het terrein van de St. Josephstichting (toen een militair hospitaal); later is hij herbegraven in Holten. Nabestaanden van Reardon hebben het fotootje heel recent teruggevonden en willen vanzelfsprekend graag weten waar en wanneer de foto is gemaakt. Ik hoop dat iemand van de VOA mij kan helpen.
Jelle Reitsma

Bericht 89

Vrijdag 26 december, december 2008
Naam: Bert Nijkamp
E-mailadres: klik hier

OPSPORING VERZOCHT.
Omdat niet alle leden van de VOA over internet beschikken start ik m.i.v. 2009 een rubriek onder deze naam in ons tijdschrift OUD APELDOORN ACTUEEL,. In die rubriek worden oproepen vermeld van websitebezoekers die op zoek zijn naar bijvoorbeeld de historie van hun huis (in Apeldoorn) en vrienden, bekenden of andere personen van vroeger. Lezers van ons tijdschrift kunnen hun reactie naar mij sturen waarna ik degene, die de oproep in dit gastenboek geplaatst heeft, zal inlichten. Ons eerstvolgende tijdschrift komt in februari uit. Daarin worden oproepen vanaf 1 januari 2009 gepubliceerd.

Bericht 90

Dinsdag 13 januari 2009

Naam: Gonny van der Weert

Optreden "Piccobello"

Ik heb van een drietal fotocamera's toch een leuke fotoreportage weten te maken. Als je rechtsbovenaan op 'Start Diashow'klikt, krijg je alle 50 foto's te zien. http://www.mijnalbum.nl/Album=AVBCEJ7R

Groetjes, Gonny

Bericht 91

Vrijdag 16 januari 2009

Naam: Truus van den Berg-Methorst
E-mail adres: klik hier

Ik ben in 1942 geboren op het adres 2e Johannastraat 36, deze woning is
23 oktober 1944 door een bombardement vewoest. Omdat wij net naar onze oma en opa waren, die aan de Reigersweg woonden, hebben wij het overleeft. Zes doden vielen er in de buurt te betreuren. Wie kan mij vertellen of er van dit bombardement foto's zijn gemaakt.!??

Vr.groeten,
Truus van den Berg-Methorst

Bericht 92

Maandag 19 januari 2009
Naam: Dr. J. Keuning
Emailadres: klik hier

Al geruime tijd ben ik op zoek naar een oude kennes, dochter van Von Zeppelin, destijds verbonden aan de nettenfabriek Von Zeppelin. Zij zal nu in de 70 zijn. Kunt u me opweg helpen haar te vinden.

Bij voorbaat dank.

Dr. J. Keuning

Bericht 93

Zondag 25 januari 2009
Naam: Jurry Hulzebos
E-Mailadres: klik hier

Beste vrienden lezers, ik ben zoals waarschijnlijk bij jullie bekend op zoek naar het weekblad van voor WO2, Gelderland in Woord en Beeld. Daar heeft een lezer op gereageerd maar door dat ik nog niet erg handig ben met de computer, ben ik dat bericht kwijt geraakt, zou deze lezer(es) nog een keer willen reageren op dit verzoek en dan graag met een tel.nr. Mijn tel. nr. is, 055-5423248 bij voorbaat mijn dank en nog steeds tot kopen bereid. Met een hartelijke groet. Jurry, Viltmakersdonk 131.

Bericht 94

Woensdag 28 januari 2009 at 2:07 pm.
Naam: Wim Vloon
E-Mail Adres: klik hier

Wim Vloon is op zoek naar Theo Kramp, was voor de oorlog woonachtig aan de Lavendelstraat in Apeldoorn.

Tijdens de oorlog is hij naar Zwitserland (Montreux, Geneve) gevlucht en had toen de naam Theo Perrin. Hij stuurde in 1943 zijn brieven vanuit Hotel Du Parc in Glion.

Bericht 95

Donderdag 29 januari 2009 at 8:31 pm.
Naam: Sandra Peters
E-Mail Adres: klik hier

Mijn oma heeft 65 jaar in de Fabriekstraat gewoond in Apeldoorn.
Nu ben ik op zoek naar foto's van de fabriek de TIMA die in de fabriekstraat stond. Ik kan nauwelijks een foto van de fabriek vinden.

Is er iemand die me kan helpen aan een paar foto's van de fabriek?

Vriendelijke groeten, Sandra Peters

Bericht 96

Zaterdag 31 januari 2009 at 11:04 pm.
Naam: vdw10
E-Mail Adres: klik hier

ik zoek foto's van de wendenlaan 14 te Apeldoorn. Dit is de oude Villa "Olanda"

Bericht 97

Oproep voor reünie

Prinses Juliana bestaat 100 jaar

Harmonie Prinses Juliana Beekbergen bestaat in oktober 2009 100 jaar en zal zich dit jaar op diverse plaatsen presenteren om dit heugelijke feit te vieren.

Op 3 oktober wordt er een reünie georganiseerd voor oud-leden. Deze vindt plaats in het Multifunctioneel Centrum te Beekbergen.

Wellicht dat er nog oud-leden zijn die wij met deze oproep kunnen bereiken. Een oproep met meer informatie staat vermeld op de website van de vereniging: www.harmonie-pjb.nl

Deze foto is gemaakt bij de oprichting, honderd jaar geleden.

Bericht 98

Vrijdag 6 februari 2009 at 8:33 pm.
Naam: Louis van den Berg
E-Mail Adres: klik hier

Oproep om alle informatie en foto's van het pand aan de huidige Vosselmanstraat2, voorheen Hoofdstraat 179 en voor 1917 heette deze straat de Dorpstraat. Het betreft het pand villa "de Roskam".
Ons bedrijf ICT Partners is sinds januari 2009 de nieuwe bewoner van dit pand. Ik ben benieuwd naar de historie van het pand en wil graag alle informatie en foto's ontvangen betreffende dit pand. Vanuit archiefonderzoek bij CODA ben ik te weten te komen dat vanaf 1918 ongeveer de gemeente met de diverse afdelingen bewoner is geweest, maar met name de tijd ervoor is niets bekend. Ook niet van de eerste bewoners of bouwers van het pand. Wie kan mij helpen om zo een mooi stuk geschiedenis boven tafel te krijgen. Alle informatie is welkom in welke vorm dan ook.
Heel veel dank voor uw informatie, Louis van den Berg.

Bericht 99

Vrijdag 13 februari 2009 at 4:09 pm.
Naam: cees ijzerman
E-Mail Adres: klik hier

Als geboren en getogen Hooilander zoek ik boeken , informatie over het Beekbergerwoud. Wie kan mij hieeraan helpen

Bericht 100

Zaterdag 14 februari 2009 at 3:05 pm.
Naam: janse
Email adres: klik hier

wie heeft nog foto,s ,herrineringen enz. van petrolieboer regter van de kweekweg 11

Wilt u foto's beschikbaar stellen?

- Mail ons op foto@verenigingoudapeldoorn.nl

- Maak gebruik van ons handig upload-tool

Geef een zoekwoord in

________________________________________

________________________________________

Webmaster:

Secretariaat VOA:

Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn

________________________________________