Nieuws

De Felua
De historische vereniging hield in 2015 op te bestaan. De bezittingen werden overgedragen aan de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA). Een deel van de collectie is opgeslagen bij CODA. Voor de tentoonstelling "Van Heide en Verre" werd gebruik gemaakt een deel van deze collectie. De schilderijen die Arie Lieman maakte passen perfect bij deze tentoonstelling. Zoals de foto bij dit artikel: "De Nieuwe Enk": op deze plek ligt tegenwoordig de Indische Buurt.
Kijk even hier voor details: https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/van-heide-en-verre

2300 e lid Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) ingeschreven.
Op 24 juli jl. werd het 2300 e lid ingeschreven bij de VOA. Wij wilden dit heuglijke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het bestuur besloot daarom tot een corona-veilige bijeenkomst in “Heerlijk Lokaal” aan de Molenstraat op vrijdag 25 september.

Albert Vink kreeg het lidmaatschap cadeau van een vriend en vond dat een leuk geschenk. “En dan ook nog 2300 e lid zijn is helemaal mooi”, aldus Albert. Tijdens de bijeenkomst kreeg hij het boek “Apeldoorn in pen en penseel” dat vanwege het 25-jarig jubileum werd uitgegeven. Voor zijn echtgenote kreeg hij een mooie bos bloemen in de Apeldoornse kleuren geel en rood mee..

De aanwezigen genoten van een heerlijk hapje en een drankje. We hopen dat we volgend jaar weer met meer VOA-leden bijeen kunnen komen.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau!
Zaterdagavond 19 september was een bijzondere avond voor onze vereniging. Helaas kon een afscheid van Miny van der Zande niet plaatsvinden met heel veel leden: Miny had dat wel heel leuk gevonden, maar corona verhinderde dit.

Miny gaf op die avond de voorzittershamer over aan onze nieuwe voorzitter: Kor Comello.

Het bleef niet bij een overhandiging van de hamer: Miny werd ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau! De Stentor schreef er een heel mooi stuk over: KLIK HIER

Mededelingen:

Archief.

De archiefwerkgroep is in beperkte vorm weer opgestart. Alleen leden van de werkgroep die niet tot een risicogroep behoren komen weer bij elkaar met een limiet van het aantal medewerkers per keer. Natuurlijk volgen ze strikt de coronaregels op. Helaas is bezoek, mede gezien de beperkte ruimte, nog niet mogelijk.

nieuwsbrief/
Abonneer je op "Ruimte voor Erfgoed", de Nieuwsbrief van het Erfgoedplatform Apeldoorn

NIEUWS VAN DE ACTIVITEITENCOMMISSIE

Heeft u vragen over genoemde of andere activiteiten van de VOA, of heeft u een goede tip voor een lezing, excursie of een optreden dan verneem ik dat graag.
Liesbeth Slot sloth@hetnet.nl