Nieuws

Bezoek ook dit jaar weer het ASK-theater!

Dit jaar speelt het ASK-theater van 26 tot en met 29 november 2019 de voorstelling ‘Peter Pan’ in Theater Orpheus.

“Op een avond als meneer en mevrouw Liefje uit eten zijn, komt Peter Pan bij Wendy, John en Michieltje langs en haalt ze over om mee te gaan naar Wonderland.” Hoe het verhaal verder afloopt, beleeft u samen met het ASK-theater in Theater Orpheus.

Tegen gereduceerd tarief kunt u als lid van de Vereniging Oud Apeldoorn de voorstelling bezoeken. Het tarief, speciaal voor de leden van de Vereniging Oud Apeldoorn, geldt op dinsdagavond 26 november (19:00u), woensdagmiddag 27 november (14:30u) en donderdagavond 28 november (19:00u). Voor deze voorstellingen kunt u kaartjes bestellen voor maar €10,- per stuk! De voorstelling duurt 1,5 uur en is zonder pauze.

Voor kaarten mailt u naar kaarten@ask-theater.nl. Vermeld hierbij uw naam, de dag/tijd van voorstelling die u wilt bezoeken en het gewenste aantal kaarten. Let op: de bestelling moet op naam zijn van een lid van de Vereniging Oud Apeldoorn. Vervolgens maakt u het bedrag (€10,- per kaart) over naar NL93 RABO 0106 5698 56 t.n.v. Vereniging A.S.K. onder vermelding van VOA + naam lid. De kaarten krijgt u dan per mail toegestuurd.

Het ASK-theater hoopt weer vele leden van de Vereniging Oud Apeldoorn te mogen begroeten in het theater!

25-jarig jubileum: De Vereniging Oud Apeldoorn vierde feest.

Zaterdagavond 14 september was het dan zover: de feestavond in Orpheus vanwege het 25-jarig bestaan van de Vereniging Oud Apeldoorn.
De gasten werden ontvangen met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarna ging al snel de zaal open en iedereen vond een plekje. Het programma kon beginnen!
Misschien een verrassing: niet Miny opende de avond maar een speciale presentatrice: Ellen Oomen. Zij praatte op vakkundige wijze de avond aan elkaar. Ze deed dit samen met Peter Kleine Schaars, de dirigent van het Orkest Koninklijke Marechaussee. Mooi zoals Peter dingen uitlegde over diverse militaire gebruiken: o.a. de Taptoe werd uitgelegd: "wat is dat eigenlijk .

De hele avond was gevuld met optredens. Het leeuwendeel van het programma werd gedaan door het Orkest Koninklijke Marechaussee . Maar daarnaast : een keur van Apeldoornse artiesten verscheen op het toneel.
De Apeldoornse sopraan Tieneke Berkhof gaf een optreden dat klonk als een klok. En vlak voor de pauze verschenen de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums op het toneel. Wat een geluid!
Tijdens de pauze waarin het geachte publiek een drankje kon nuttigen, trad de Forest Jazz Band op in de foyer.

Na de pauze ging het Orkest Koninklijk Marechaussee door met optreden. Er waren 2 groepen van Tim Koldenhof Theaterschool die een spetterend optreden gaven. Tapdance en moderne dans. Bij de repetitie stond de dirigent van het Marechaussee-orkest al verbaasd: "wat een boel kinderen!! Kunnen die wel op het toneel allemaal ? Ja hoor we zagen dat het uitstekend ging. Het ASK Theater verzorgde een aantal leuke meezingers uit de serie: "Ja zuster, Nee zuster . Ellen Oomen presenteerde niet alleen de avond! Ze zong ook met haar dochter Eileen Westerberg een prachtige versie van "The Rose .
En we vergaten nog bijna te vermelden: Ellen en Dik Westerveld dansten ook nog tijdens een muzieknummer. Daarbij bleek: Dik is niet alleen een uitstekende secretaris maar zou ook niet misstaan in het programma: "So you think you can dance . Oh ja en ook nog kwam Miny nog even op het toneel. Ze kreeg een complimentje van Ellen / Koninklijk Apeldoorn: ze redde hen uit een lastige situatie. Miny werd voorzien van een polscorsage met Koninklijke achtergrond! Miny vond het zeer passend: ten slotte had haar overgrootmoeder de latere Koningin Wilhelmina als min verzorgd.
Eigenlijk veel te snel was het programma afgelopen. We konden na afloop nog even napraten, een drankje drinken en luisteren naar de Forest Jazz Band.
"Wat een prachtig programma: een keur aan Apeldoornse artiesten. Zo mooi dat alles met Apeldoornse mensen gedaan werd hoorden we van diverse kanten.

De VOA is er trots op dat de avond zo goed verlopen is. De voorbereiding van meer dan 2 jaar had haar vruchten afgeworpen en het resultaat was zoals gehoopt: een zeer geslaagde jubileumavond!
Ellen stipte het in haar slotwoord nog even aan: zonder sponsoring was dit feest niet mogelijk geweest: daarom bedanken we nogmaals Orpheus, de Koninklijke Marechaussee, Nieuwenhuis Audiovisuele Apparatuur, Bakkerij Keurhorst, Bloembinderij De Eeuwige Lente en ook de Gemeente Apeldoorn.

Foto: Jo Lamberts

Foto's: Jo Lamberts

nieuwsbrief/
Abonneer je op "Ruimte voor Erfgoed", de Nieuwsbrief van het Erfgoedplatform Apeldoorn

NIEUWS VAN DE ACTIVITEITENCOMMISSIE

Heeft u vragen over genoemde of andere activiteiten van de VOA, of heeft u een goede tip voor een lezing, excursie of een optreden dan verneem ik dat graag. (tijdelijk Dik Westerveld) (secretaris) dikwesterveld@upcmail.nl
055-5213267

Geef een zoekwoord in

LAATSTE WIJZIGINGEN

________________________________________

________________________________________

Webmaster:

Secretariaat VOA:

Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn

________________________________________