Werkgroep Grenspalen

Sinds 2012 adopteert de Vereniging Oud Apeldoorn de grenspalen van onze gemeente. Vrijwilligers Aad Moerman en Chris Westerveld schouwen deze kleine monumentjes elk jaar. Waar nodig maken zij ze schoon en geven ze een nieuw likje verf. Als een grenspaal is verzakt of verdwenen geven zij dit door aan de gemeentelijke vakgroep Erfgoed, die in overleg met de collega"s van Beheer en Onderhoud hiermee aan de slag gaat.

Op de meeste strategische punten kom je de naoorlogse grenspaal tegen met het wapen van Apeldoorn. Op sommige punten staan echter nog steeds de Bentheimerzandsteen palen en de palen van hardsteen met de letters A/E van de Hoge Heerlijkheid Het Loo, welke grens tot op heden grotendeels de gemeentegrens van Apeldoorn bepaalt.

Vrijwilligers Aad Moerman en Chris Westerveld

LAATSTE WIJZIGINGEN