Berichten 441-460

Bericht 441

Zondag 7 juli 2013
Naam: Ruud Kreling
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar informatie / foto's van:
de Apeldoornse Begrafenis Onderneming L.M. Jacobs fa Dubois welke gevestigd was aan de Marialaan 8 te Apeldoorn Wie kan mij verder helpen???

Bericht 442

Zondag 14 juli 2013
Naam: Elsa Schipper
Emailadres: klik hier

Bericht: Kan iemand mij nog helpen aan een exemplaar van de uitgave : De laatste vlucht van de LIttle Guy ?
Met vriendelijke groet,
Elsa Schipper

Bericht 443

Woensdag 14 augustus 2013
Naam: Jan van Midsendorp
Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo,
Ik zag op de site een foto van Henk Blom.
Hierop staat oom Bertus Blom als seinwachter in Assel. Aangezien ik met de stamboom bezig ben en mijn opa daar ook seinwachter was zoek ik meer info. Wie weet meer? En hoe kom ik in contact met Henk Blom?

Bericht 444

Maandag 26 augustus 2013
Naam: dhr. j.klomp
Emailadres: klik hier

Bericht: Enkele weken geleden heb ik in een 2e hands winkeltje a.d. Asselsestraat een portret tekening gekocht met daarop het portret van orgelman Karel Bakker getekend (?) door Verdi77 .Graag zou ik weten hoe dit portret in het 2e hands winkeltje terecht is gekomen en wie het het laatste in zijn of haar bezit heeft gehad.

Bericht 445

Maandag 26 augustus 2013
Naam: Henk Wierts
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik ben op zoek naar foto's van de Koningstraatschool aan de Koningstraat in Apeldoorn.
Ook aanvullende informatie hierover is zeer welkom.

Bericht 446

Maandag 9 september 2013
Naam: dhr. D Geerlings
Emailadres: klik hier

Bericht: hallo,
ik ben op zoek naar een vlag met de wapen van apeldoorn erop
weet iemand waar en hoe?

Bericht 447

Vrijdag 13 september 2013
Naam: Marten Huigen
Emailadres: klik hier

Bericht: Beste mensen,

Wie kan mij helpen aan een foto van het huisje aan de Paslaan 4a. In dit huisje heb ik gewoond, mijn jongste broer(tje) is er geboren .
Het huisje ligt achteraf tussen het huis van, destijds tandarts Staller en de doopsgezinde kerk.

Bericht 448

Zondag 15 september
Naam: Robert Nijhof
Emailadres: klik hier

Bericht: Hallo,

Ik zie tot mijn grote verbazing een foto op de site staan van de Hoefweg. Hierop is te zien dat er riolering wordt aangelegd in 1970.
Nu ben ik woonachtig aan de Hoefweg en ben al enige tijd op zoek naar 'oude' foto's van onze straat.

Ik woon zelf op nr.: 19 en hoop echt dat mevrouw Postma nog meer foto's heeft.

Bericht 449

Zondag 15 september 2013
Naam: Gerrit Luijkman
Emailadres: klik hier

Bericht: Goedemiddag,
Ik ben op zoek naar een foto(s') van het gebouwtje aan de struikenkamp in het oude zevenhuizen.
Vroeger een fabriek en later een zaaltje/ kleuterschool.
Met vr. gr. Gerrit Luijkman

Bericht 450

Vrijdag 20 september 2013
Naam: Richard Schildkamp
Emailadres: klik hier

Bericht: Tijdens het opruimen kwam ik een plattegrond tegen van Apeldoorn in delen, (bij vouwnaad helaas uit elkaar gegaan), waarschijnlijk uit de jaren 1950??, helaas geen datum vernoemd.
wel staat er op Auteursrecht H. van Diehlen
Is er iemand binnen de vereniging die plattegronden kan herstellen of kan iemand mij verder helpen?
mt vr gr, Richard Schildkamp

_______________________________________

Misschien kan ik u verder helpen. Ik heb nog speciaal zuurvrij papieren plakband (doorzichtig) wat geschikt is.
Ik neem contact met u op.
Martin Huisman

De Enk 1951

De Enk 1951

Bericht 451

Vrijdag 20 september 2013
Naam: David de Jongh
Emailadres: klik hier

Bericht: Archiefmateriaal Leger des Heils Badhuisweg gezocht.

In het kader van een documentaire voor Nederland 2 zoek ik foto's en/of filmmateriaal van het kinderhuis De Enk aan de Badhuisweg rond 1951. Familieleden van mij hebben daar rond die tijd als kind gezeten. Naast de foto's die op deze site te vinden zijn, zoek ik nog het origineel van onderstaande foto gemaakt in 1951 met alle kinderen erop. Een copie van die foto is in mijn bezit. En ik heb ook interesse in ander materiaal uit de periode rond 1951.

Alvast dank voor uw hulp en met vriendelijke groet,
David de Jongh

Bericht 452

Zaterdag 21 september 2013
Naam: Dhr. J.C.Rahm
Emailadres: klik hier

Bericht: Als kind heb ik een jubileum van de NCRV bezocht met mijn ouders in Berg en Bos in de jaren dertig. Ik ben nu 85 jaar dus dat zal circa 1935 zijn geweest. Er was toen een aparte spoorlijn aangelegd. Zijn daar foto's van?

Bericht 453

Zaterdag 21 september 2013
Naam: Mevr. M.Wielens
Emailadres: klik hier

Bericht: Rond 1835 woonden mijn voorouders: Gerrit Struijk en zijn vrouw Cornelia van Kuik op de plek waar nu de Hema staat (hoofdtr. 77). Wie weet welke gebouwen/winkels er vóór de tijd van de Hema stonden (vanaf 1835).
Reacties: klik hier

Bericht 453

Maandag 23 september 2013
Naam: Regina van Meteren
Emailadres: klik hier

Ik heb hier een foto waarvan wij denken dat deze gemaakt is in Apeldoorn. 1 Van de Dames die op de foto staat is de moeder van mijn vriend. Zij is helaas al in 1991 overleden. Wij kunnen het haar dus niet meer vragen. Uit een levensloop (van het huwelijk) weten wij dat zij werkzaam was in Apeldoorn op de Brinklaan. Wij dachten zelf dat deze foto misschien is van Brinklaan 68 (het huisnummer staat op de foto) Maar na lang onderzoek weten wij nu inmiddels dat er veel gesloopt is in de tijd. Wij weten dat de foto gemaakt is op 8-10-1960 of 10-8-1960. Moeder had toen een leeftijd van 18 jaar. Rond die tijd weten wij alleen dat zij huishoudelijk werk deed. Echter op de foto is te zien dat zij met 3 andere dames staat voor een pand, Haar- en Huidverzorging. Wij hebben geen idee waar deze foto gemaakt is, wij gingen er van uit dat het dus de Brinklaan was maar het kan net zo goed ergens anders zijn in Apeldoorn. Wij denken dat het een foto is voor het pand en 1 aan de achterzijde in de tuin. De dame met de bril en grijze schortje is Riek Selhorst, geboren 02-09-1942 en woonde toen op een boerderij in Wilp- achterhoek. De dames moeten gezien het jaartal van de foto nu ongeveer rond de 70 jaar oud zijn. Wij weten dat ze voor deze tijd gewerkt heeft bij een oude lompenboer die ook in metaal handelde. Wij vermoeden dat zij in die tijd bij de lompenboer kost en inwoning had. In haar levensloop werd verteld dat ze niet met Opoe overweg kon bij de lompenboer en dat ze verscheurt werd door heimwee naar haar familie.
Voor mijn vriend zijn wij op zoek naar de voetsporen van zijn moeder. Wij willen dan ook graag in contact komen met iemand die ons wat kan vertellen over Apeldoorn rond 1960. Misschien herkent iemand 1 van de andere dames op de onderstaande foto's ? Of weet iemand waar deze foto gemaakt is?

Bericht 454

Dinsdag 24 september 2013
Naam: mw. Klos-Bakker
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik heb uit de nalatenschap van mijn Opa een boekje 'Apeldoorn in oude ansichten'., 4e druk - Nauta, Velzen 3557.
Is dit iets voor de vereniging of misschien iemand anders?
_________________________________

De VOA is reeds in het bezit van dit boekje.

Bericht 455

Woensdag 25 september 2013
Naam: regina van Meteren
Emailadres: klik hier

Reactie op bericht 453

Bericht: Hallo, Ik heb inmiddels een bericht gekregen van Miep van Kampen op mijn oproep. Ik heb mevrouw van Kampen gevraagd of deze reactie geplaatst mag worden en dit vond zij goed.

Dag mevrouw Van Meteren,

Ik meen het pand te herkennen als de kapsalon van mevrouw Menkie van Oosten aan de Eendrachtstraat. Het huisnummer klopt ook zo ongeveer. Het is ongeveer ter hoogte van de vroegere openbare school "De Eendracht" aan de overkant van de straat. Ik kan me natuurlijk vergissen, maar misschien herkennen meer mensen het pand.
Mevrouw Van Oosten was een tante van een klasgenoot van mij op de Mulo van 1958 tot 1962, die Lex van Zeist heet en in de Patrijsweg in Apeldoorn woonde. Misschien helpt dat ook weer een beetje. En volgens mij heette de lompenhandel Van Uffelen aan de Reigersweg hoek Adelaarslaan waar nu het nieuwe complex van Avondzon staat. En natuurlijk mag u mijn reactie gebruiken.

Veel succes met uw verdere zoekactie.
Groet van Miep van Kampen.

Bericht 456

Donderdag 26 september 2013
Naam: Gert Konijnenberg
Emailadres: klik hier

Bericht: Reactie op bericht 455.

De lompenhandel op de hoek van de Reigersweg/Adelaarslaan heette Fa. Schoolderman, handelend in lompen, oud papier, oud ijzer en konijnenvellen! Zij betaalden meer dan Fa. van Gerrevink aan de Nieuwstraat en Fa. van Uffelen aan de Hattemseweg, later Kanaal Zuid.

Bericht 457

Woensdag 2 oktober 2013
Naam: bob v.d.Brink
Emailadres: klik hier

Bericht: Ik wil van mijn postzegelverzameling af, en van 20 albums ansichtkaarten van na 1950. Wie heeft er interesse

Bericht 458

Donderdag 3 oktober 2013
Naam: dhr. A.J.Hulleman
Emailadres: klik hier

Bericht: Ls. In de Stentor van Zaterdag 28 Sept.stond een oproep van Gerhard Bos, opzoek naar verhalen ,ik ben een veteraan van 93 jr. en heb nog wel een verhaal , maar kan geen adres van hem vinden , heeft U die? Mijn tel.nr.is 0553 665 237. bv.dank Hartelijke groet , A.j.Hulleman .

Bericht 459

Donderdag 17 oktober 2013
Naam: Han van der Veen
Emailadres: klik hier

Bericht: enige tijd geleden stond in het blad van voa een foto van een sigaretten dover gemaakt van munten uitbeeldend zes en een kwart leuk ding.Bij een bezoek aan het kon marechaussee museum ontdekte ik een zelfde in een van de vitrines is dit toeval of zijn er meerdere van gemaakt in die beroerde tijd gr en sukses met al het werk voor voa.

Bericht 460

Vrijdag 18 oktober 2013
Naam: J. ten Hoope
Emailadres: klik hier

Bericht: Bij de laatste foto's staat een foto van de Grote Kerk aan de Loolaan van C. Tiemens. Het jaartal 1952 bij deze foto kan niet goed zijn. Rechts is nog net de achterkant van een Ford Anglia te zien. Deze is gebouwd van 1959 tot 1967.
Links op de foto is de achterzijde te zien van een Opel Rekord. Deze is gebouwd van 1958 tot 1962. Vermoedelijk is de foto dus gemaakt in 1962. De kans is groot dat de overige foto's van C. Tiemens ook niet goed gedateerd zijn.

Meer over de radio uitzending van a.s. zondag

KLIK HIER

Luister live via onze website klik hier

LID WORDEN
voor slechts €18.00 per jaar
klik hier

Geef een zoekwoord in

Foto's doneren?
- Mail ons op foto@verenigingoudapeldoorn.nl
- Maak gebruik van ons handig upload-tool

RTV-Apeldoorn
Apeldoorn Oud en NU vanaf 6 september weer op de radio. Elke zondag van 11.00 - 12.00
Luister live via onze website klik hier

Webmaster: Maurice Brinkman
Redacteur: Jos Jansen of Lorkeers
Secretariaat VOA: Dik Westerveld
Loseweg 323
7315 DJ Apeldoorn