U bevindt zich hier: Startpagina » Werkgroepen » Werkgroep Radio

Werkgroep Radio

Radiouitzending zondag 21 oktober

Zondag 21 oktober heeft presentator Jos Jansen of Lorkeers te gast: Alex Donswijk.
Alex is coördinator van de werkgroep Archief.

Het archief van de Vereniging Oud Apeldoorn heeft op zaterdag 27 oktober een open dag. Kom je dan ook op bezoek aan de Roggestraat 44?
Je bent welkom tussen 11.00 uur tot 16.00 uur.

__________________________________________________________________________
ONDERSTAANDE UITZENDING NOG TE BELUISTEREN TOT AANSTAANDE ZONDAG 11.00 uur, zie hieronder hoe u te werk gaat.

__________________________________________________________________________

Radiouitzending zondag 14 oktober

Presentatie:
Presentatie: Gerda Slijkhuis-Exmann

‘vrijé groep Narda’

10 oktober 1944 werden op het terrein van Groot Schuilenburg voorheen het Apeldoornse Bos, 8 mannen gefusilleerd.
6 Nederlanders, 1 Amerikaan en 1 Engelsman.
Elk jaar in oktober word deze dramatische gebeurtenis op deze plek herdacht met nabestaanden, familie van de omgebrachte verzetsstrijders.
Naar aanleiding van deze herdenking bij het monument waar alle namen op staan, had ik met enkelen van de nabestaanden een gesprek, een toevallige keuze.

Mijn gasten voor deze zondag zijn:

Roland Wijma, zoon van Hans Wijma, geboren 5-2-1917.
Jannie Aalbers vertelt het verhaal van tante Iet over Wim Aalders, geboren 18-2-1914.
Jelle Reitsma vertelt over Kenneth Ingram, geboren in 1923, Robert Zercher geboren in 1907 en Jan Jozua Barendsen, geboren 11-9-1882.

Op de gedenksteen staan de volgende namen:

W.J Aalbers
J.J. Barendsen
R. van Gerrevink
W. Karreman
J. Schut
D.H. Wijma
K.H. Ingram
R. Zercher

Op een glazen plaat met foto de naam van mevrouw J.C. Bitter-van de Noordaa.
Met diep respect voor hen allen.

Radio op de website

Luisteraars die op zondagochtend niet in de gelegenheid zijn om naar het VOA-programma ’Apeldoorn Oud en Nu’ te luisteren (11.00-12.00 uur) hoeven de uitzending niet te missen. Radio Apeldoorn (waar de uitzending wordt gemaakt) heeft nog een week na de uitzending het programma op de website staan. Het adres is:
www.rtv-apeldoorn.nl

U gaat als volgt te werk:

Radio aanklikken.
Dan: Radio-programma's
Dan: Apeldoorn Oud en Nu.
Rechts onderaan staat de uitzending.

Elke zondag is er van 11.00-12.00 uur een radio-uitzending Apeldoorn Oud en Nu, via de lokale radio.
Onze medewerkers van de radiogroep zijn Gerda Slijkhuis, Ank van der Bilt, Jan Koorenhof en Jos Jansen of Lorkeers, die iedere week een gast uitnodigen met verhalen over vroeger en nu.

Wij zijn te beluisteren op Radio Apeldoorn.

Frequenties:

FM zenders: Ziggo: KPN (glasvezel):
107.1 FM (Apeldoorn)
106.3 FM (Uddel)